Houtrot.

Offerte aanvragen

Neem vandaag nog contact met ons op om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij verzekeren u dat u bij ons de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Uw kozijnen en houtrot

Uw kozijnen en houtrot: wat uw schilder wel en niet kan doen.

Hout brengt stijl en warmte in onze leefomgeving, het heeft isolerende eigenschappen en is duurzaam. Voor een schilder is het een prachtige uitdaging om uw kozijnen, deuren en andere houten elementen perfect te onderhouden en af te werken. Er is echter één aspect van hout waar zowel u als wij liever niet mee te maken krijgen: houtrot.

Voorkomen van Houtrot

Hoewel goed buitenschilderwerk houtrot kan helpen voorkomen, is dit helaas niet altijd voldoende. Vocht van binnenuit, foutief geplaatste ramen, of problemen inherent aan het hout zelf, kunnen ook houtrot veroorzaken.

Oorzaken van Houtrot

Er zijn vele mogelijke oorzaken van houtrot:

  • Gebruik van vochtig hout bij de bouw
  • Foutief geplaatste beglazing
  • Niet goed afsluitende kitvoegen rond beglazing
  • Open kieren in het hout
  • Vochtophoping tussen open verbindingen
  • Oppervlakkig schilderwerk binnen
  • Slecht behandelde reparaties in houtwerk
  • Slecht onderhouden buitenschilderwerk

Houtrot is een sluipend probleem. Geen enkele schilder kan precies voorspellen wanneer het zal optreden vanwege de vele mogelijke oorzaken en de lange incubatietijd.

Bescherming tegen houtrot

Hoewel een reguliere onderhoudsbeurt geen garantie biedt tegen houtrot, zijn er wel oplossingen om toekomstige problemen te voorkomen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van Ventistone steenvezelprofielen kunnen we houten onderdelen vervangen of bekleden. Deze profielen rotten niet, zijn weerbestendig en kunnen, indien gewenst, worden overgeschilderd. Zo bespaart u op onderhoudskosten, zowel op korte als op lange termijn.

Herstel van Houtrot

Eventueel herstel van houtrot is niet standaard in onze offertes opgenomen, tenzij anders vermeld. Indien tijdens de werkzaamheden blijkt dat er sprake is van houtrot, zullen wij u een aanvullende prijsopgave voor het herstel doen toekomen.

parallax background

Topkwaliteit en duurzaam schilderwerk.

Grezel Schildersbedrijf in Assen biedt altijd garantie op zowel binnen- als buitenschilderwerk. We zijn met trots gecertificeerd volgens het VCA keurmerk, Kennis en Kunde (specifiek voor monumenten) en de Stichting Certificering Restauratie. Daarnaast zijn we lid van De Betere Schilder, wat u als klant extra zekerheid biedt.

Als erkend kwaliteitsbedrijf zetten we ons in om hoogwaardig vakwerk te leveren, gebruikmakend van de nieuwste technieken. We bedienen zowel grote als kleine projecten in heel Noord-Nederland, met name in Drenthe en Groningen.

Neem contact op

085 130 1590

06 1540 9807

info@grezelschilders.nl