Neuslatten.

Offerte aanvragen

Neem vandaag nog contact met ons op om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij verzekeren u dat u bij ons de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Neuslatten vervangen

Geventileerde neuslatten bieden een oplossing voor veelvoorkomende problemen bij gevelkozijnen. Wanneer traditionele (rechthoekige) glaslatten worden gebruikt, kunnen kitnaden na verloop van tijd degradatie vertonen, wat resulteert in openstaande naden, onthechting of afbladderen van verf. Dit geeft regenwater de kans om door capillaire werking tot in de sponning door te dringen, waar het vocht niet kan ontsnappen, wat leidt tot houtrot. Dit probleem kan al geruime tijd spelen zonder dat het direct zichtbaar is aan het oppervlak.

De oplossing hiervoor is het gebruik van geventileerde neuslatten op alle liggende delen van het kozijn. Deze neuslatten worden op kunststof stelblokjes van 5 mm geplaatst, wat zorgt voor voldoende ventilatieruimte onder de lat, zodat vocht kan verdwijnen. De "neus" van de neuslat valt 5 mm over de onderdorpel voor een betere ventilatie. 

Bij het bevestigen van de neuslatten wordt aanbevolen om de glaslatten voor te boren bij het bevestigen met RVS schroeven, om scheurvorming te voorkomen. De neuslat moet iets korter zijn dan de sponningbreedte van het kozijn, zodat er ruimte is voor elastische beglazingskit om uitzetten en krimpen op te vangen.

Door deze maatregelen kan vocht niet achter de glaslat tot diep in de sponning komen, wat de kans op houtrot aanzienlijk vermindert. Daarnaast zorgt deze aanpak voor een langere levensduur van zowel de verf als de kitnaden, waardoor de onderhoudskosten op de lange termijn worden verlaagd.

parallax background

Topkwaliteit en duurzaam schilderwerk.

Grezel Schildersbedrijf in Assen biedt altijd garantie op zowel binnen- als buitenschilderwerk. We zijn met trots gecertificeerd volgens het VCA keurmerk, Kennis en Kunde (specifiek voor monumenten) en de Stichting Certificering Restauratie. Daarnaast zijn we lid van De Betere Schilder, wat u als klant extra zekerheid biedt.

Als erkend kwaliteitsbedrijf zetten we ons in om hoogwaardig vakwerk te leveren, gebruikmakend van de nieuwste technieken. We bedienen zowel grote als kleine projecten in heel Noord-Nederland, met name in Drenthe en Groningen.

Neem contact op

085 130 1590

06 1540 9807

info@grezelschilders.nl